Welkom

Verzinkerij Twente B.V. is specialist op het gebied van elektrolytisch verzinken van ijzer en staal. Dit specialisme is gaandeweg het bestaan van ons bedrijf uitgegroeid tot het verzinken van materiaal tot een lengte van 7 meter. Inmiddels zijn er naast deze productielijn nog een tweetal andere productielijnen in werking. Hiermee verzinken wij ook kleine onderdeeltjes (zoals veren, hoekjes, boutjes, buisjes e.d.). Kortom, voor het verzinken van uw materialen van 5 tot 7000 mm kunt u terecht bij Verzinkerij Twente B.V.

De voordelen van elektrolytisch verzinken

Het elektrolytisch verzinken van uw producten biedt vele voordelen. De belangrijkste hebben wij hieronder dan ook voor u op een rij gezet:

  • Roestvorming wordt tegengegaan door de hoge mate van corrosiebestendigheid. 
  • De aangebrachte zinklaag is dun, waardoor u in uw maatvoering geen rekening hoeft te houden met dikke lagen.
  • Ook gecompliceerde vormen (constructiewerk) kunnen worden verzinkt. 
  • De staalbasis blijft koud: de oorspronkelijke vorm blijft behouden. 
  • Het oppervlak van de zinklaag is glad en optisch mooi.
  • Chemische nabehandeling (passivering) draagt bij aan een extra corrosiewering van het zink. 
  • Uw materialen kunnen na het proces gebogen worden zonder dat de zinklaag loslaat/beschadigd.

Vakkennis en meer dan 50 jaar ervaring

Vakkennis en meer dan 50 jaar ervaring zijn kenmerkend voor de huidige kwaliteit van de producten die wij verzinken. Zoals gezegd, kunnen wij klein, groot, kort of lang materiaal en constructiewerk elektrolytisch verzinken. Daarvoor maken wij op dit moment gebruik van 3 verschillende productielijnen. Een vierde productielijn is daarnaast in aanbouw. Voor nadere toelichting van de verschillende productielijnen verwijzen wij u naar onze site onder het hoofdstuk “Producten”. Een sterk punt in onze productie is, dat het ophangsysteem zodanig ontwikkeld is, dat wij flexibel kunnen reageren op wijzigingen in uw orders.

Zink werd in India al in de 13e eeuw uit het mineraal calamien gewonnen door het met organisch materiaal (wol) te verhitten. Het komt vrij veel voor in ertsen als sfaleriet (of zinkblende, ZnS), smithsoniet (een carbonaat) en calamien (een silicaat).